מכללות » תואר ראשון » לימודי כלכלה וחינוך

לימודי כלכלה וחינוך

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי כלכלה וחינוך, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מכללות ומוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד ליצירת קשר!

מיקום בארץ: פנחס רוטנברג 87,רמת גן
השאר פרטים ונציגי המכללות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם
איפה היית מעדיף ללמוד?



תואר ראשון בכלכלה וחינוך

לימודי כלכלה וחינוך הם לימודים של שתי דיסציפלינות השייכות לשני עולמות שונים לגמרי, ללא שום קשר ביניהם, למרות ששתיהם שייכות למדעי החברה. לימודי כלכלה עוסקים בענייני כספים, בעיקר בתהליכים הקשורים למשק: מסחר, תעשייה, מוצרים, כספים ועוד. לימודי החינוך עוסקים בהון האנושי של החברה, בפניו של הדור הצעיר, שהוא אזרחי העתיד. יחד עם זאת, מי שבוחר ללמוד לתואר ראשון שילוב של כלכלה וחינוך מגיע לשוק העבודה עם השכלה רחבה, כלים ומיומנויות עשירים במיוחד, שיכולים לשמש אותו בשני התחומים.

תנאי קבלה ותארים

תנאיי קבלה ללימודי כלכלה באוניברסיטאות הם בין הגבוהים הנדרשים, מדובר בתעודת בגרות בממוצע גבוה, כולל 4 יחידות לימוד במתמטיקה, וציון של 600 – 700 במבחן פסיכומטרי. יחד עם זאת, תנאיי הסף במכללות נמוכים יותר.

המסיימים את הלימודים, זכאים לתואר ראשון כפול - B.A, בוגר בכלכלה ו- B.Ed בוגר לימודי חינוך. במכללות מסוימות התואר כולל גם תעודת הוראה, ובמכללות אחרות יש להשלים לימודים נוספים לתעודת הוראה, לכן, חשוב לבדוק כל מוסד לפני ההרשמה.

לימודי כלכלה וחינוך – נושאי לימוד

הלימודים במסגרת המשולבת של כלכלה וחינוך כוללים לימודים תיאורטיים במסגרת פרונטאלית, קורסים של בחירה, קורסים של בחירה, סמינריונים, התנסות מעשית, תרגולים וסדנאות, וכל זאת בכל אחד מהתחומים. כמו: מיקרו כלכלה, מקרו כלכלה, כלכלת ישראל, אתגרים בניהול בית ספר, הוראה יחידנית, תכנון, פיתוח ויישום תכניות לימודים, מנהיגות ויישומיה בחינוך ועוד.

אפשרויות תעסוקה לבעלי תואר

בוגרי לימודי כלכלה וחינוך יכולים להשתלב בשוק העבודה הן ככלכלנים והן כאנשי חינוך והוראה בחינוך הפורמאלי ובחינוך הבלתי פורמאלי. הם יכולים לעבוד במשרות המשלבות את שני התחומים: מנהל בית ספר, שידע כלכלי הוא כלי משמעותי מאוד בעבודתו. וכן, לעסוק בהוראת כלכלה בבתי ספר תיכוניים, ובהכנה לבגרות של תלמידי כיתה י"ב, במקצוע שיש בו מחסור של כוח אדם מקצועי ואיכותי.

בנוסף, בפני הבוגרים פתוחות משרות רבות הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, כמו: מנהלים פיננסים, יועצי השקעות, או כלכלנים במשרדים ממשלתיים ובשלטון המקומי, בחברות ביטוח, במערכת הבנקאות ועוד.

הבוגרים יכולים להמשיך וללמוד לתואר שני במספר גדול של מקצועות, כמו: חינוך, ניהול, מינהל עסקים, כלכלה ועוד.