מכללות » הנדסאים » לימודי הנדסאי מכונות

לימודי הנדסאי מכונות

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי הנדסאי מכונות, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מכללות ומוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד ליצירת קשר!

מיקום בארץ: קרית הטכניון,חיפה
מיקום בארץ: תל אביב,ירושלים
מיקום בארץ: רחוב הנביאים 37,ירושלים
השאר פרטים ונציגי המכללות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם
איפה היית מעדיף ללמוד?



מידע מקיף אודות לימודי הנדסאי מכונות רב תחומיים

לימודי הנדסאי מכונות הם רב תחומיים ונחלקים למספר נושאים מרכזיים והתמחויות שונות כמו התמחות ברכב, התמחות במכטרוניקה, התמחות בתיב"ם, התמחות באלקטרואופטיקה והתמחות בכוח וחום. ניתן ללמוד לימודי הנדסאי מכונות כלליים במסגרת מכללות ובתי ספר המיועדים לכך. על מנת להתקבל למסלול לימודים זה חייב המועמד להיות בעל תעודת בגרות מלאה. חיילים משוחררים יכולים להשתמש בכספי הפיקדון ברוב המכללות. יש תלמידים אשר מסיימים כיתה י"ב ומחליטים לדחות את השירות בצבא על מנת ללמוד בקורס הנדסאי מכונות וכך הם יכולים להשתלב בצבא במקצוע אותו רכשו. במסרת הלימודים עוסק הסטודנט במגוון מקצועות ותחומים ורוכש ידע רב (פרויקט רקיע של מה"ט). תעודת הנדסאי מכונות פותחת מגוון אפשרויות תעסוקה בתחומים שונים.

מבנה הלימודים

לימודי הנדסאי מכונות כוללים תחומי התמחויות שונים. סטודנטים במסלול הנדסאי מכונות מעמיקים את הידע במקצועות מדעיים בסיסיים כמו מתמטיקה, פיזיקה וכימיה ולומדים נושאים בתחום ההנדסה ומתחום המכונות. בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא מקצועות כמו חשמל ואלקטרוניקה, הידראוליקה, תכנות מחשבים, מכונות שונות וחלקי מכונות, רובוטיקה, פלסטיקה, חוזק חומרים, מערכות בקרה ובקרים, תרמודינמיקה, מערכות כוח וחום, אנרגיה סולארית, שרטוט בעזרת מחשב, תכנון מערכות צנרת ועוד. עם סיום הלימודים על הסטודנט לעמוד במבחנים פנימיים וחיצוניים וכן להגיש עבודת גמר בנושא נבחר ועל פי התמחותו.

תעודת הנדסאי מכונות

בסיום לימודי הנדסאי מכונות ובהתאם להצלחה במעבר מבחני הגמר יקבל הסטודנט תעודת גמר ממוסד הלימודים בו למד וכן דיפלומה מטעם המכון הממשלתי להכשרות בטכנולוגיה ובמדע (מה"ט). חשוב להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים לפי תחום ההתמחות.

אפשרויות תעסוקה והמשך לימודים

תעודה מקצועית עם סיום בהצלחה של לימודי הנדסאי מכונות מאפשרת להשתלב במגוון משרות כמו ניהול ובקרה של תהליכי יצור במפעלים וחברות תעשייתיות, עבודה בניהול ותפעול מערכות מורכבות, עבודה בפיתוח ומחקר בתעשיות שונות כמו רפואה, רכב, הייטק, תעשיות ביטחוניות ועוד. חלק מבוגרי הקורס ממשיכים ללימודים גבוהים על מנת לקבל תואר בהנדסת מכונות או בתחום קרוב אחר ומנצלים את ההקלות והפטורים בעקבות לימודיהם. ניתן להתפתח גם באופן עצמאי ולפתוח עסק כנותן שירותים בתחום, לדוגמה התקנת מערכות מיזוג ותיקון ועוד.