תוצריה ופיתוחיה של הנדסת החשמל משפיעים באופן ישיר על חיינו בכל יום. ולכן, הפכו בוגרי לימודי הנדסת חשמל למבוקשים בתעשייה, ומכאן זה הפך לאחד המקצועות המבוקשים ללימודים. מדובר בתחום שנמצא בהתפתחות מתמדת.
תנאי הקבלה למי שמעוניין ללמוד הנדסת חשמל שונים בין המוסדות המעניקים את התואר, ויחד עם זאת, ברוב המוסדות תנאי הקבלה עומדים על תעודת בגרות מלאה, מתמטיקה ברמה של 4 - 5 יחידות בציון של 70 - 80, אנגלית ברמה גבוהה, מקצוע ריאלי מורחב, פיזיקה ברמה של 4 יחידות, וציון של 550 ומעלה במבחן הפסיכומטרי.
הלימודים נמשכים 4 שנים. בסופם, זכאים הסטודנטים לתואר ראשון - B.Sc, בוגר במדעים בהנדסת חשמל. וכן הוא יכול להירשם בפנקס המהנדסים.
הנדסת חשמל הוא מקצוע שמתפתח ומתעדכן כל הזמן. לכן, הלימודים לקראת התואר כוללים ידע תיאורטי מצד אחד והתנסות מעשית מצד שני. הלימודים המעשיים מקנים לסטודנטים כלים שמאפשרים להם להמשיך ולהתפתח תוך כדי עיסוק במקצוע, ולהתקדם עם השינויים שקורים בו.
בין הקורסים שלומדים במשך שנות הלימוד נמצאים במגוון רחב של תחומי לימוד: פיזיקה, מתמטיקה, חדו"א, מדעי המחשב, הסתברות, גלים אלקטרומגנטים, טורי פורייה והתמרות אינטגראליות, אותות ומערכות, גלים מישוריים, תקשורת, רשתות, תכנון מעגלים והתקנים חשמליים, מעגלים אנלוגיים, מעגלים ספרתיים, מערכות פיקוד בקרה, עיבוד אותות והספק, אלקטרואופטיקה, אלקטרוניקה ספרתית, אלקטרוניקה אנלוגית, בינה מלאכותית, תקשורת לווינית וניהול פרוייקטים.
בוגרי לימודי הנדסת חשמל יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים לשם עיסוק במקצוע, או בכדי להיות חלק מצוות המחקר וההוראה באקדמיה.
אפשרויות אחרות הן כמובן השתלבות במשרות מפתח מעשיות וניהוליות במגוון רחב של מקומות בתעשייה במגזר הפרטי, ובמגזר הציבורי, כולל בתעשייה ההיי טק. מהנדס חשמל עובדים בתור יועצים, מפתחים, בקרי איכות, ייזמים עצמאיים, מתקינים ומתחזקים של מערכות אנרגיה והספק.
במכללות ובאוניברסיטאות רבות בכול הארץ ניתן ללמוד לקראת תואר זה, ביניהן נזכיר: המכון הטכנולוגי חולון, המכללה האקדמית כינרת, המכללה האקדמית אפקה, המכללה האקדמית ספיר, המרכז האקדמי רופין בשרון, המכללה האקדמית סמי שמעון באשדוד ובבאר שבע, הטכניון בחיפה ועוד.