למרות התפוצצות בועת ההיי טק לפני כעשור, עדיין, צעירים רבים רוצים להשתלב בתעשייה, ורואים את עצמם כבעלי קריירה בתחום. חברות היי טק רבות מבקשות כמובן ניסיון קודם, כחלק מתנאיי הקבלה לעבודה. לכן, מוצעים לימודי היי טק, אשר מכשירים צעירים לעבוד בתחום, ונותנים להם השכלה מעשית וניסיון נדרש, לעשות את הצעד הראשון בעבודה.
בנוסף, מוצעים הלימודים למי שכבר עובד בתחום ורוצה להתקדם, להתעדכן ולהתחדש.
מי שרוצה ללמוד לימודי היי טק יכול לבחור לימודים באחד משני מסלולים אפשריים, כך שכל אחד מהצעירים הרוצה ללמוד את התחום, יכול לבחור את הדרך המתאימה לו יותר. לכל אחד מהמסלולים יש יתרונות וחסרונות. המסלולים הם: לימודי תואר ראשון, ולימודי תעודה והסמכה דרך קורסים בודדים.
מסלול לימודים בן 3 – 4 שנים, המעניק לבוגריו בסוף הלימודים תואר ראשון - B.sc, בוגר בהנדסה, או B.Tech, בוגר בטכנולוגיה, תואר שנחשב יוקרתי באופן יחסי, ופותח דלתות בחיפוש עבודה. יחד עם זאת, יש הטוענים כי לימודים אלה הינם לימודים תיאורטיים במהותם, ואינם יישומים מספיק.
מסלול לימודים גמיש, בו כל סטודנט יכול להתאים לעצמו את מבנה הלימודים הנבחר, על פי תת הנושאים במחשבים אליהם הוא נמשך, ועל פי רמת הידע איתה הוא יכול להתמודד. מגוון הקורסים המוצעים הוא גדול ביותר - עשרות רבות.
המסיים את הלימודים במסלול זה, זוכה בתעודת הסמכה ספציפית לתחום אותו למד, כמו : פיתוח תוכנה בשפות תכנות שונות, התמחות בבדיקות תוכנה, טכנאי מחשבים, עיצוב אתרים, קידום אתרים, רשתות תקשורת, ניתוח מערכות, בנייה ותחזוקה של בסיסי נתונים, גרפיקה, מולטימדיה ועוד.
מכללות בהן ניתן ללמוד לימודי היי טק לתעודה עוזרות במקרים רבים לסטודנטים למצוא מקומות עבודה מתאימים לאחר סיום הלימודים. יחד עם זאת, יש הטוענים, כי עדיף בכל מקרה ללמוד לימודי תואר, ולא לימודי תעודה, כי התואר מאפשר המשך ללימודים גבוהים יותר.
מוסדות לימוד המציעים מסלול זה הן ברובם מכללות פרטיות, או מכללות הקשורות למפעלי היי טק: ג'ון ברייס, מכללת הייטק, מכללת סלע, מכללת דוט.נט, מדיאטק הייטק, Hackeru , תפניטק, ועוד.