מכללות » תואר ראשון » לימודי ביוטכנולוגיה

לימודי ביוטכנולוגיה

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי ביוטכנולוגיה, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מכללות ומוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד ליצירת קשר!

מיקום בארץ: סנונית 51, ת.ד. 78, כרמיאל 21982
מיקום בארץ: רח' יעקב שרייבום 26, ירושלים
מיקום בארץ: רחוב הנביאים 37,ירושלים
מיקום בארץ: שער הנגב 79167
מיקום בארץ: פנחס רוטנברג 87,רמת גן
מיקום בארץ: ד.גליל עליון מיקוד 12208
השאר פרטים ונציגי המכללות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם
איפה היית מעדיף ללמוד?



תואר ראשון בביוטכנולוגיה

התחום של לימודי ביוטכנולוגיה הוא תחום לימודים חדש יחסית הן בארץ והן בעולם. מדובר בלימודים המשלבים בין ביולוגיה ובין טכנולוגיה. ביוטכנולוגיה מנצלת תהליכי חיים במערכות ביולוגיות: תאים או רקמות של צמחים, בעלי חיים, חיידקים ווירוסים, בכדי לייצר מוצרים חקלאיים, תעשייתיים וסביבתיים שונים לתועלת האדם.

תנאיי קבלה ותארים

ניתן ללמוד לקראת תואר של הנדסאי ולתואר של מהנדס. לימודי הנדסאי נמשכים שנתיים ימים, ואילו לימודי הנדסה נמשכים שלוש או ארבע שנים, בסיומם זכאי הסטודנט לתואר ראשון - B.Sc , בוגר בביוטכנולוגיה.

הלימודים מתקיימים במספר אוניברסיטאות ומכללות בארץ, וחשוב לבדוק בכל מוסד מהם תנאיי הקבלה הייחודיים לו. יחד עם זאת, רף הדרישות של האוניברסיטאות גבוה מעט יותר. בכל מקום נדרשת תעודת בגרות מלאה בציון ממוצע של 80 ומעלה, ציון גבוה במבחן הפסיכומטרי, אנגלית ברמה של 4 – 5 יחידות, וכמובן ציונים גבוהים בבגרות בביולוגיה ובכימיה. יש מוסדות אשר דורשים גם ראיון בוועדת קבלה.

נושאי הלימוד

הפונים ללמוד לימודי ביוטכנולוגיה, לומדים בשנה הראשונה לימודי מבואות הכוללים: הנדסה, ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, סטטיסטיקה, מתמטיקה ומחשבים.

בהמשך, מתווספים לימודים מעולם הביוטכנולוגיה הכוללים: ביולוגיה של התא, כימיה של מזון, הנדסה גנטית, ביוראקטורים והפרדת חלבונים, תרביות תאים, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, ביוטכנולוגיה אנליטית, ביוטכנולוגיה ימית וביוכימיה, ביוטכנולוגיה חקלאית, פרמקוגנימיקה, טכנולוגיות מתקדמות בהנדסה, הנדסת בקרת איכות בייצור, גנטיקה ובסיס גנטי של מחלות, ביולוגיה מולקולרית, פרמקולוגיה ומטבוליזם של תרופות,  סטטיסטיקה גנטית, תהליכי ייצור בביוטכנולוגיה, סוגיות משפטיות, חברתיות ואתיות בביוטכנולוגיה ועוד.

במוסדות הלימוד השונים יש אפשרות לבחור מסלולי התמחות מגוונים, כמו: ביוטכנולוגיה כללית, ביוטכנולוגיה רפואית, ביוטכנולוגיה סביבתית, ביוטכנולוגיה תהליכית או הנדסת מזון.

אפשרויות תעסוקה לבעלי תואר בביוטכנולוגיה

מקומות תעסוקה רבים ומגוונים ביותר ממתינים למי שמסיים לימודי ביוטכנולוגיה, ביניהם: מפעלים ביוטכנולוגיים, מפעלי תרופות, מפעלי מזון, מעבדות מחקר, חברות של מחקר חקלאי, מכונים העוסקים באיכות הסביבה, התעשייה הכימית, תעשיית הקוסמטיקה ועוד.

מוסדות לימוד לתואר בביוטכנולוגיה

בין המוסדות להשכלה גבוהה המציעים לימודים אלה ניתן למצוא: אוניברסיטאות תל אביב, חיפה ובאר שבע, המכללה האקדמית תל חי, המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה בכרמיאל, המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון ועוד.