נושאי הלימוד למבחן בגרות באזרחות מעניקים ידע נרחב ללומד על החיים המורכבים במדינת ישראל. לצד נושאים כמו הרשות המבצעת, מערכת בתי המשפט, כנסת ישראל, משרדי הממשלה השונים ועוד עוסקים בנושאים המרתקים והמורכבים של בעיית המיעוט בישראל, דמוקרטיה ועוד. ישראל היא מדינה בעלת גיוון דמוגרפי ולכן יש בה מציאות מורכבת בה עקרונות דמוקרטיים וחיים זה לצד זה מולידים לעתים מציאות סבוכה בה חוקים מתנגשים ועקרונות מהותיים לאוכלוסיות שונות יוצרים הווי חיים סבוך.
משנת 2012 משתנה הרכב מבחן בגרות באזרחות והיקף נושאי הלימוד הורחב. החל מהשנה משקל המבחן עלה לשתי יחידות לימוד ומלבד בקיאות בנושאי הלימוד הנלמדים במקצוע אזרחות על התלמיד לענות במבחן הבגרות לגבי מקרים אקטואליים, וכך עליו להשתמש וליישם את התיאוריות הנלמדות בשיעורים או בקורס ההכנה למבחן הבגרות על מנת להתייחס לנושא האקטואלי. למעשה כיום לא ניתן רק לשנן את החומר הנלמד אלא התלמיד חייב להראות חשיבה עמוקה בנושאי הלימוד וליישם אותם.
מבחן בגרות באזרחות עוסק בנושאים רבים הקשורים לחיים היומיומיים בישראל ולסבך החיים המורכב המתקיים במדינה. בין הנושאים העיקריים אותם לומדים ניתן למצוא: שיטת הבחירות בישראל, אזרחות בישראל, רשויות והפרדת רשויות, עקרון שלטון העם, דמוקרטיה, יסודות חוקתיים בישראל, תקנות לשעת חרום, זכויות מיעוטים, צדק חברתי ואפליה, מאפייני המדינה היהודית, יחסי יהודים וערבים, צדק חברתי ואפליה ועוד.
תלמיד הלומד בתיכון רוכש את הידע הנדרש במהלך שנות לימודיו אך מי שמעוניין לשפר את הישגיו או עליו ללמוד אזרחות כדי להשלים תעודת בגרות חייב לרכוש ידע רב בזמן קצר. רבים בוחרים ללמוד בקורס הכנה לבגרות וכך לקבל כלים שיעזרו להם לרכוש את הידע תוך זמן קצר באמצעות טכניקות לימוד מיוחדות. מעבר ללמידה לומדים תלמידי קורסים כיצד לענות בתמציתיות לשאלות באופן בהיר וממוקד. שינוי שיטת המבחן יצר דרישה מצעירים רבים ללמוד כיצד לגשת ולהתמודד עם הנושאים הפתוחים, להפעיל שיקול דעת ביישום החומר התאורטי ולענות באופן ממוקד על מנת לקבל ציון גבוה במבחן הבגרות.