בחינת בגרות בפיזיקה נחשבת לאחת הקשות מבחינות הבגרות אך לשמחתם של רבים מהתלמידים פיזיקה אינו מקצוע חובה אלא מקצוע בחירה. מבחן בגרות במקצוע זה נערך ברמה של 5 יחידות לימוד וכולל נושאים מגוונים מענף הפיזיקה. מי שמעוניין בהמשך דרכו ללמוד מקצועות מתחום ההנדסה והמדע ולהשתלב בענפים אלה כתחום מקצועי בוחר לרוב לגשת למבחן בגרות בפיזיקה אחרת יחויב בעת הרישום ללימודים גבוהים לעשות השלמה בפיזיקה ולקבל ציון טוב כתנאי קבלה ללימודים.
על מנת ללמוד פיזיקה ולגשת לבגרות במקצוע זה נדרש על התלמיד ידע נרחב במתמטיקה. המתמטיקה מהווה בסיס חשוב ושפת הפיזיקה משתמשת בביטויים רבים מתחום המתמטיקה. לימודי הפיזיקה עוסקים בנושאים תאורטיים ומעשיים כאחד. בבחינת הבגרות נדרש להראות ידע בפתרון תרגילים הקשורים לחומר הנלמד בשיעורים התאורטיים ולהראות ידע מניסויים הנערכים במעבדות. מי שמשלים בגרות או מעוניין לשפר את ציון הבגרות שלו חייב להתעדכן בנושאים הנלמדים במעבדות ואף להשתתף בהם. לכן, שלא כמו מקצועות בגרות אחרים, מי שניגש למבחן בגרות בפיזיקה לאחר הצבא או במועד אחר חייב להירשם למסגרת בה יוכל לתרגל במעבדה על מנת להיות בקיא בחומר הנלמד וללמוד כיאות.
מבחן בגרות בחמש יחידות לימוד בפיזיקה נחשב למשימה לא פשוטה אך יש לציון טוב במבחן זה יתרונות רבים. מי שרואה את עתידו בתחום ההנדסה, הרפואה ותחומי מדע אחרים יוכל לקבל נקודות זכות בחישוב הציון למוסד הלימודים. מי שנרשם ללימודים גבוהים בתחומי המדע ידרש להשלמה של שני קורסים בפיזיקה והדבר עלול ליצור עומד על תלמיד שנה ראשונה במוסד אקדמי לכן רצוי ללמוד פיזיקה עוד בזמן התיכון או להשלים בגרות לפני ההרשמה למוסד הלימודים.
בגרות בפיזיקה כוללת שאלות בנושאי מכניקה (חוקי ניוטון, תנע ועוד), חשמל ומגנטיות (אלקטרו דינמיקה, אלקטרו סטטיות ומגנטיות), קרינה וחומר (פיזיקה מודרנית, האטום ועוד)וכן יש לענות על שאלות בניתוח ממצאי ניסוי. ניתן להיבחן ברמה של שלוש יחידות או חמש יחידות לימוד כאשר לרוב ניגשים לחמש יחידות כמקצוע מוגבר בתיכון וכן כהכנה לקראת לימודים גבוהים.