אם בעבר נהגו רבים להתרחק ממקצוע הכימיה הרי כיום עם התפתחויות טכנולוגיות כמו ענף הביו טכנולוגיה והעניין ההולך וגובר בתחומים כמו אקולוגיה ומדעי הסביבה יש ביקוש הולך וגובר לענף הכימיה והביקוש מתבטא במספר התלמידים הבוחרים ללמוד כבר בתיכון כימיה ואף ניגשים למבחן בגרות בכימיה. מעבר לתלמידי התיכון, יש רבים הנדרשים להשלים לימודי כימיה על מנת להתקבל לחוגים מסוימים באוניברסיטה. על מנת שלא להעמיס בשנת הלימודים הראשונה קורסי השלמה בכימיה הם בוחרים ללמוד 5 יחידות לימוד, להיבחן במקצוע הכימיה וכך לחסוך מעצמם עומס בשנה הראשונה והכנה לקראת הלימודים הגבוהים האקדמיים. בגרות בכימיה מעניקה בונוס של 20 נקודות זכות כאשר נבחנים בחמש יחידות לימוד. מקצוע הכימיה נחשב כמקצוע בחירה.
עד לפני מספר שנים נהגו צעירים ותלמידי תיכון שהתכוונו ללמוד מקצועות מתחום הרפואה לגשת למבחן בגרות בכימיה אך כיום עם התפתחות נושאי האקולוגיה, מדעי הסביבה ותעשיות מתקדמות כמו ביו טכנולוגיה ועוד יש הבוחרים ללמוד בהרחבה מקצוע זה ולהיכנס לעובי הקורה כבר בזמן התיכון. מקצוע הכימיה לא נחשב כקל ויש דרישה לידע מתמטי נרחב. צעירים אחרי צבא או אחרי טיול המעוניינים ללמוד כימיה בוחרים לרוב בעזרה מקצועית וניגשים ללמוד כימיה חמש יחידות לימוד באחד מבתי הספר להכנת בגרויות. לא כל מכוני ההכנה לבגרות מציעים קורסים בכימיה מכיוון שמדובר במקצוע מורכב וקשה. חלק מהמכינות הקדם אקדמיות בהן ניתן ללמוד מקצועות הדורשים כימיה יציעו קורס הכנה למבחן בגרות בכימיה. הקורסים מיועדים לצעירים שלא השלימו בגרות בכימיה או לכאלה המעוניינים לשפר ציון ולהגדיל את הסיכוי להתקבל לחוג המבוקש על ידם.
בכימיה לומדים על חומרים. לומדים את הרכב החומר, מבנה החומר ושינויים בחומר בהתאם למצבים שונים. בתחילה רוכש התלמיד מוסגי יסוד בכימיה מודרנית ומתעמקים בנושאים כמו כימיה של תרכובות פחמן, חמצון, תגובות כימיות והבנת התעשייה הכימית. כמו כן לומדים בהרחבה על תרמודינמיקה, שיווי משקל של חמצון, כימיה של תאים חשמליים, לומדים מהם פולימרים, סוכרים ועוסקים בנושאים כמו ביוכימיה, כימיה סביבתית, כימיה בתעשייה המודרנית ועוד.