בגרות בגיאוגרפיה נחשב למרתק ומשלב בתוכו מגוון נושאים מתחומי חיים שונים. נושאי הלימוד במקצוע גיאוגרפיה מתחלקים לשני תחומים עיקריים: גיאוגרפיה אנושית המתעסקת במדעי החברה וגיאוגרפיה פיזית הפועלת בתחום מדעי הטבע והסביבה. גיאוגרפיה נחשבת למקצוע בחירה מבוקש וניתן ללמוד נושא זה ברמה של 3 יחידות לימוד או כמקצוע מוגבר ברמה של חמש יחידות לימוד. מקצוע מורחב מזכה בעשרים נקודות בונוס ולכן משפר את הממוצע הכלל של תעודת הבגרות. מבחן בגרות בגיאוגרפיה מחולק לשלושה פרקים שונים ובמהלך המבחן יכול הנבחן להיעזר באטלס אוניברסיטאי, אטלס כרטא ואטלסים אחרים המאושרים לשימוש במבחן על ידי משרד החינוך.
במסגרת לימודי גיאוגרפיה רוכש התלמיד ידע רב ממספר נושאים מגוון. בזמן הלימודים בתיכון רוכש התלמיד ידע רב יותר מאשר קורסים ממוקדים המתמקדים בהכנה לבחינת בגרות בגיאוגפריה. הנושאים העיקריים במקצוע הגיאוגרפיה הם גיאולוגיה בה לומדים על סוגי סלעים שונים, תורת האקלים, איכות הסביבה והיבטיה כמו זיהום הים, זיהום אויר, גורמי זיהום, תקינות וחוקים בנושאי זיהום ודרכים לשיפור המצב, גיאומורפולוגיה בה לומדים על נחלים וזרימת המים, היבטים חברתיים ובהם מגוון נושאים העוסקים במדינות מפותחות, מדינות מתפתחות, מדינות עולם שלישי וכד', לומדים איך קובעים מהי מדינה מתפתחת ואיזה כלים משמשים לקביעת רמת פיתוח, ניתוח נתונים כלכליים, בחינת תוחלת החיים במדינות ויבשות שונות, ונושא מרכזי נוסף הוא תכנון עירוני בו מתמקדים בדרכי תכנון לישוב חדש, תכנון ובניה בערים ועוד.
במהלך לימודי גיאוגרפיה לומדים התלמידים לא רק מספרים אלא גם מצפיה בסרטים ומצגות מהם לומד התלמיד להכיר מדינות אחרות ונושאים הקשורים בנושאי הלימוד. התלמיד יוצא למסעות וירטואליים בעולמות אחרים ומהם לומד ורוכש ידע לגבי נושאים בגיאוגרפיה.
מבחן בגרות בגיאוגרפיה מחולק לשלושה חלקים. בחלק הראשון נבחנים בשתי יחידות מתוך נושאי לימוד הקשורים בכדור הארץ ותכנון עירוני. בחלק השני נבחנים ביחידה אחת ובמהלך המבחן על התלמיד לנתח עם כלים גיאוגרפיים שונים מדינה או חבל ארץ אותו לא למד בזמן הלימודים. בחלק השלישי נבחנים על נושאים הקשורים בארץ ישראל ובמזרח התיכון והמבחן אורך כשעתיים.