מכללות » תואר ראשון » לימודי תעודת הוראה באזרחות

לימודי תעודת הוראה באזרחות

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי תעודת הוראה באזרחות, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מכללות ומוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד ליצירת קשר!

מיקום בארץ: דואר טבעון 36006,טבעון
מיקום בארץ: דואר בית ברל, 44905 אזור: השרון
מיקום בארץ: שושנה פרסיץ 15,תל אביב
מיקום בארץ: דרך נמיר 149,תל אביב יפו
השאר פרטים ונציגי המכללות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם
איפה היית מעדיף ללמוד?



לימודי הוראה באזרחות במכללות

מקצוע האזרחות נלמד בארץ רק במסגרת הלימודים בתיכון, לקראת בחינת הבגרות באזרחות, והוא מקצוע שקשה ללמד אותו, ויחד עם זאת הוא מקצוע מאתגר במיוחד, ובעל השפעה משמעותית על תפיסתם של התלמידים את החברה בה הם חיים, ובה הם אמורים להיות הדור הבא. במסגרת לימודי תעודת הוראה באזרחות אפשר למצוא סטודנטים שהגיעו ללימודים ממגוון פקולטות ותארים: מדע המדינה, יחסים בינלאומיים, כלכלה, מדעי החברה, משפטים ועוד.

מסגרות הלימוד להשתלם כמורים באזרחות

רוב הסטודנטים הלומדים לימודי תעודת הוראה באזרחות הם כאלה שלמדו לימודים אקדמיים במשך שנתיים, או שכבר סיימו את לימודי התואר הראשון בחוג אותו בחרו ללמוד. הם מגיעים אל לימודי תעודת הוראה בכדי להיות ממוקדים יותר, ולרכוש מקצוע ספציפי.

הלימודים מתקיימים באוניברסיטאות רבות בארץ: אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת באר שבע ועוד.

הלימודים לקראת הוצאת תעודת הוראה הם לימודים הנמשכים בין שנה לשנתיים, ותוכנית הלימודים מותאמת אישית לכל סטודנט, על פי הידע אותו הוא מביא ללימודים אלה.

מי שמסיים את הלימודים מחזיק בידו תואר ראשון של בוגר אוניברסיטה, ובנוסף, תעודת הוראה המאפשרת לו להיות מורה לאזרחות בבתי ספר תיכוניים.

נושאי הלימוד למורים לאזרחות

ללמוד להיות מורים לאזרחות הם לימודים משמעותיים ביותר מבחינת החינוך לערכים. הם אמורים לעסוק בבעיות האקטואליות המתסיסות את החברה הישראלית (וכאלה לא חסרות), לחנך את התלמידים להיות אזרחים פעילים, מעורבים ותורמים בחברה, לתת להם ידע וכלים לחשיבה ביקורתית.

לימודי תעודת הוראה באזרחות כוללים לימודים במספר תחומים:

ידע דיסציפלינרי: היכרות עם החברה והמשטר בישראל. לימודים הכוללים נושאים כמו: יסודות השיטה הדמוקרטית ומהותה, שיטות בחירות, מבנה המשטר בישראל, מחלוקות על אופייה של המדינה, מגמות בחברה הישראלית, השסעים העיקריים בחברה ועוד.

קורסים בחינוך: פסיכולוגיה של החינוך, פילוסופיה של החינוך, סוציולוגיה של החינוך, דידקטיקה של הוראת המקצוע, שיטות הוראה, תרבות כיתה, תכנון פיתוח יחידות הוראה ועוד.

הכשרה מעשית והתמחות: סדנאות לליבון בעיות העולות מהשטח, ניתוח מקרי בוחן, והעברת שיעורים בכיתה תוך ליווי ותמיכה של מורים מאמנים.